Yngsjö Strand
Fiber till Yngsjö Strand

23 juni 2020

Stamnätet som ska driftsätta område etapp 2 kommer påbörjas inom kort. Efter detta arbete är klart kommer kundinstallationerna påbörjas efter semestern 2020.

3 februari 2020

Vi kommer nu starta arbetet med att bygga ut fibernätet i Yngsjö strand. Utbyggnaden är uppdelad i två etapper som är anpassade efter VA-arbetet.

Kundanslutningarna i etapp 1 är påbörjade. Kundanslutningarna i etapp 2 är planerade att starta i juli 2020. Detta är en preliminär tidsplan. Vi rekommenderar att ni väntar med att säga upp befintliga abonnemang tills kundnoden är installerad i er fastighet.

Grävning på er tomt
Eftersom ni själva ska gräva ner VA-rör på er tomt kommer vi ställa en trumma med fiberrör i området till er som samtidigt vill gräva ner tomrör för fiber, denna trumman finns på upplagsplats FASAB Rönnows väg. Vi kommer informera på Fiberkartan var vi placerar denna. Tänk på att kundnoden placeras på närmsta vägg där fiberröret kommer in i fastigheten. Det behöver även finnas ett eluttag i anslutning till kundnoden. Mer detaljerad information hur ni gräver ner fiberröret hittar ni under ”Dokument”.

En del har beställt komplett fiberinstallation. Vill ni fortfarande att vi utför hela installationen gör vi självklart det. Det går även bra att ändra er beställning beroende på om ni vill gräva på er tomt själv eller inte. Ta kontakt med oss så hjälper vi er med detta.

Kundservice
044-780 75 20, vardagar 08.00-16.00.

yngsjo_strand_karta_A
Beställning Beställning 153 st 41%
Ansluten Ansluten 89 st 24%
Möjliga anslutningar: 376 st
Har du inte beställt än?

Du kan enkelt beställa din fiberanslutning via Bank-ID. Klicka på knappen ”Beställ via Bank-ID” och följ instruktionerna. Det går även bra att beställa med ett beställningsformulär som du hittar under ”Dokument”. När din beställning är korrekt registrerad kommer din fastighetsmarkering på ”kartan” bli blå.

Tjänster i Fibernätet

tjänsteportalen kan du se vilka tjänsteleverantörer som finns i vårt nät samt jämföra priser och utbud.
Ett öppet bredbandsnät erbjuder dig tjänster från flera konkurrerande leverantörer. Via bredbandsnätet kan du få upp till 1000 Mbit/s internet, telefoni och TV med möjlighet till HDTV och olika kanalpaket. Dessutom erbjuds välfärds- och fastighetstjänster samt smarta hemfunktioner. Antalet nya spännande tjänster och leverantörer i bredbandsnätet växer ständigt.
Kontaktpersoner för Yngsjö Strand
Status
Beställning 153 st 41%
Ansluten 89 st 24%
#inlineditbutton